THEY WILL ASK thee as to what they should spend on others. Say: "Whatever of your wealth you spend shall [first] be for your parents, and for the near of kin, and the orphans, and the needy, and the wayfarer; and whatever good you do, verily, God has full knowledge thereof." - Al-Baqarah (2:215)

Thursday, 1 April 2010

Updates…

Halimah & her baby…

I called up Halimah last week to find out when next she’d be coming to Ipoh next for her hospital appointments. Since I got a box of baby’s stuff recently from a donor, I was thinking maybe I’d send her home together with the stuff. Her kampong is not listed in my GPS.

I was taken by surprise when she mentioned that while she went home about a week after delivery, her baby was still at the hospital since born (that was about 3 weeks ago).

Tak dok hospital tunggu anak ke?” I asked.

Saya dalam pantang kak.”

Laa… for the last 2 weeks she just let the nurses take care of her baby. She didn’t even visit.

Anyway, pantang or no pantang, she had to come for her appointment at Ipoh GH yesterday. I told her to call me when she’s in Ipoh.

So yes, yesterday afternoon she called me from the hospital, at the baby’s ward. This time she’d be staying at the hospital with the baby. Finally! Only parents are allowed in, so no point visiting. I told her to inform me when she’s going home so I can send her the box of baby’s stuff that I have. I didn’t offer to send her home though… in case I’m not free then. But I do hope I will be able to send the box of baby’s stuff to her soon, I need more space in my room (to dump other stuff??)…

---------------------------------------------------------

Lin and her surgery

Remember I mentioned about Lin having to undergo a surgery to remove her fibroid? Well, she’s supposed to be hospitalised today and the surgery is supposed to be tomorrow. But when I went to visit her last week, she told me she was scared and was thinking of postponing the surgery. She said she wanted to try other methods first (not bomoh I hope!) to reduce the size of the thing. If that doesn’t work, THEN she’d go for the surgery. I told her that if indeed she decided to postpone the surgery, she’d better inform the doctors ASAP.

I called her yesterday to find out her decision and whaddaya know… she did postpone/cancel it. I bet she must have slept better last night! Her next appointment will be in June though… so let’s see if her “other method” works before the next appointment!

---------------------------------------------------------

Mrs K and her children’s bus fares

Mrs K’s 2 schooling children’s bus fares are covered by our Children Education Fund. Since I don’t trust them with cash (based on past expreriences with the family), instead of banking in the money into Mrs K’s bank account, I told her to get me the bank account of the bus driver, and yeah, I got the account details. And since I don’t want to go through the trouble of having to go to the bank every month to bank in the money, or to transfer the amount online every month (I may forget), I decided to do so via standing instructions to the bank. Every 1st of the month, the needed amount will be automatically transferred to the bus driver’s account. Which means there is no bank-in slip for Mrs K to show to the bus driver as proof that the amount has been paid.

Well, 2 days ago, I got a text message from Mrs K, saying the bus driver insisted that she show him the bank in slip as proof that the bus fares had indeed been banked in. He doesn’t have time to go check at the bank. I don’t know what Mrs K told him, but it seems the bus driver didn’t believe her. I told Mrs K to get him to call me direct.

The bus driver called me during my asar prayer… and so I didn’t answer the call. So he immediately called Mrs K and scolded her for lying to him. Well, after my prayer, I saw there were 2 missed calls from the same number. Although I don’t usually return calls to unfamiliar numbers, I figured it could be the bus driver. So I called back, and yes, it was him indeed. I explained to him the whole thing, about the children’s bus fares being covered by my NGO, how and when the money is transferred to his bank account etc. I told him that I didn’t want to give cash to Mrs K as I wanted to be sure the money is indeed used to pay the bus fares.

The bus driver didn’t sound as rude as Mrs K had described him to be. Probably like me, he too didn’t trust Mrs K and only believed the story after talking to me.

Looks like I’m not the only one who doesn’t trust her.

7 comments:

Naz said...

Kak Pi,
Sungguh menyesakkan dada bila baca about people seeking for alternatives and their *tunggu dulu tunggu sat* attitude for things that could really be solved easily...
Halimah left her baby for 2 weeks?!!

Your life is so *happening* with all these characters to deal with. Some people would have shunned away from all the 24/7 responsibilites.
Syukur there are people like you around :)

Pi Bani said...

Naz,
I pun tak tau lah, kalau I, I'd prefer to get things over and done with as soon as possible.

And yes, I pun terkezut dengar Halimah tinggalkan anak dia kat hospital for 2 weeks. Come to think of it, no wonder lah anak-anak dia dengan first husband semua orang lain bela... :(

Cat-in-Sydney said...

Opah Pi,
Another grandchild? Hmmm....what would we do if we were in Halimah's shoes? Try not to be judgemental, people. purrr...meow!

Pi Bani said...

CiS,
Oh no, this one bukan grandchild, because the mother bukan pangkat anak kat I... :)

Actually I felt quite "pelik" with Halimah from day one especially bab anak-anaknya yang sorang pun dia tak jaga. She just selamba-ly said she biar orang lain jaga like it's a normal thing to do. Despite her HIV she is considerably still healthy. Dah ada husband baru, tested negative for HIV, masih sihat dan kuat tapi tak kerja dan tak cuba pun cari kerja. Dok menunggu orang bagi bantuan. In fact nak balik dari hospital hari tu pun mintak tolong I hantarkan balik but I couldn't because my jadual was full - plus I didn't want them to naik lemak. I'd go out of my way for desperate cases but this one I don't consider as desperate.

Based on my observation, I see the potential of this couple to "naik lemak". If they themselves tak sanggup nak bersusah payah, then I don't see why I should bersusah payah for them.

For the moment I will continue observing them first, and help out mana-mana patut, especially when it comes to the needs of the baby.

matt said...

sesungguhnya aku sangat gembira untuk hidup saya; Nama saya Vargas cynthia maye, saya tidak pernah terfikir bahawa saya akan hidup di bumi sebelum tahun tamat. Saya telah menghidap penyakit berbahaya (HIV) untuk 5 tahun yang lalu sekarang; Saya telah membelanjakan wang yang banyak untuk pergi dari satu tempat yang lain, dari gereja-gereja untuk gereja-gereja, hospital telah kediaman saya setiap hari. cek berterusan sehingga menjadi hobi saya tidak sehingga Bulan lepas, saya telah mencari melalui internet, saya melihat satu bukti bagaimana DR. Ben membantu seseorang dalam menyembuhkan penyakit HIV beliau, cepat saya disalin e-mel beliau yang (drbenharbalhome@gmail.com) .Saya bercakap dengan dia, dia meminta saya untuk melakukan beberapa perkara tertentu yang saya lakukan, dia memberitahu saya bahawa dia akan menyediakan herba kepada saya, yang dia lakukan, maka dia meminta saya pergi untuk pemeriksaan perubatan selepas beberapa hari selepas menggunakan penawar herba, saya bebas daripada penyakit ini boleh membawa maut, dia hanya meminta saya untuk hantar kesaksian melalui seluruh dunia, dengan setia am melakukannya sekarang, saudara-saudara sila, dia hebat, saya berhutang dalam hidup saya. jika anda menghadapi masalah yang sama hanya e-mel dia di (drbenharbalhome@gmail.com) atau hanya WhatsApp dia di: + 2348144631509.He juga boleh menyembuhkan penyakit seperti Kanser, Diabeties, Herpes. Lain-lain Anda boleh menghubungi saya di email: vargascynthiamaye1995@gmail.com

matt said...

sesungguhnya aku sangat gembira untuk hidup saya; Nama saya Vargas cynthia maye, saya tidak pernah terfikir bahawa saya akan hidup di bumi sebelum tahun tamat. Saya telah menghidap penyakit berbahaya (HIV) untuk 5 tahun yang lalu sekarang; Saya telah membelanjakan wang yang banyak untuk pergi dari satu tempat yang lain, dari gereja-gereja untuk gereja-gereja, hospital telah kediaman saya setiap hari. cek berterusan sehingga menjadi hobi saya tidak sehingga Bulan lepas, saya telah mencari melalui internet, saya melihat satu bukti bagaimana DR. Ben membantu seseorang dalam menyembuhkan penyakit HIV beliau, cepat saya disalin e-mel beliau yang (drbenharbalhome@gmail.com) .Saya bercakap dengan dia, dia meminta saya untuk melakukan beberapa perkara tertentu yang saya lakukan, dia memberitahu saya bahawa dia akan menyediakan herba kepada saya, yang dia lakukan, maka dia meminta saya pergi untuk pemeriksaan perubatan selepas beberapa hari selepas menggunakan penawar herba, saya bebas daripada penyakit ini boleh membawa maut, dia hanya meminta saya untuk hantar kesaksian melalui seluruh dunia, dengan setia am melakukannya sekarang, saudara-saudara sila, dia hebat, saya berhutang dalam hidup saya. jika anda menghadapi masalah yang sama hanya e-mel dia di (drbenharbalhome@gmail.com) atau hanya WhatsApp dia di: + 2348144631509.He juga boleh menyembuhkan penyakit seperti Kanser, Diabeties, Herpes. Lain-lain Anda boleh menghubungi saya di email: vargascynthiamaye1995@gmail.com

OGUDUGU SPELL CASTER said...

Dr. Ogudugu bietet den besten und besten Service im Zusammenhang mit Liebe Zauber, Feind Zauber, Schutz Zauber, Kind Geburt. Ich komme aus Nigeria. Ich mache diese Zauber aus den vergangenen 25 Jahren. Ich gebe 100% sicheres Ergebnis. Meine Zauber sind sehr mächtig und für sofortiges Ergebnis. Ich bin nicht gefälscht und ich kann dir Ergebnis durch meine Kräfte geben. Meine Kräfte zeigen dir das sofortige Ergebnis. Wenn Sie irgendwelche Probleme im Leben wie Liebe Problem, Schönheit Problem, Kind Geburtsproblem dann kontaktieren Sie mich einmal. Ich bin die Person, die dir den richtigen Rat geben kann. Ich werde dein Problem mit meinem Gott konsultieren und dir so schnell wie möglich antworten. Es gibt nichts, was ich nicht durch meine Kräfte lösen kann. Ich tue dies für die richtige Ursache, ich benutze dies für Server-Leute. Meine Kräfte sind nicht für gefälschte Leute oder für Betrüger.


Kontaktiere mich -
E-Mail: greatogudugu@gmail.com
Webseite: http://greatdrogudugusolutiontemple.webs.com/
Telefonnummer: +2348055304321
WhatsApp Nr .: +2348055304321