THEY WILL ASK thee as to what they should spend on others. Say: "Whatever of your wealth you spend shall [first] be for your parents, and for the near of kin, and the orphans, and the needy, and the wayfarer; and whatever good you do, verily, God has full knowledge thereof." - Al-Baqarah (2:215)

Thursday, 27 November 2008

World AIDS Day

In conjunction with World AIDS Day (which is on 1st December), the following event will be held on 30th November 2008.


Click on poster to enlarge.





10 comments:

acciaccatura said...

salam kak pi,
coming or not this saturday kak pi?

Pi Bani said...

Accia,
InsyaAllah.

Anonymous said...

Komen Pak Malim kucing ray yg alim.

Satu hari, bila Pi Bani datang ke KL, saya harap kita akan dapat berjumpa, kata Pak Malim sambil meminum air kelapa. How do U know if it's me? kata Pak Malim sambil makan mee? Senang, kata Pak Malim sambil bermain benang. Saya akan beri pantun, kata kucing ray yg penyantun.

Kerp (Ph.D) said...

i remember last couple of years, sambutan hari OKU was held there at BTS. last year kat sunway pyramid but for this year (3rd dec) buat kat pusat latihan je...JKM takde bajet kot.

Pi Bani said...

Pak Malim,
Eh, esok (29/11) saya akan berada di The Curve, kata Pi Bani sambil ready nak serve (main badmintonlah konon, kata Mak Enon). InsyaAllah, ada di sana dari 12 ke 3 petang, kata Pi Bani yang dah terlentang.(dah keletihan lah tu, kata Pi Bani sambil gantung sepatu). Jomlah join sama, kata Pi Bani sambil memegang hammer.

Pi Bani said...

Kerp,
Tak kiralah depa buat kat mana pun. Tapi selalu kalau hari OKU depa buat events macam mana eh?

Kerp (Ph.D) said...

ala kak Pi, biasa je year in year out. long speech from the minister, performances by various homes, booths set up selling disability equipments and blablabla...btw, baca Malay Mail under opinion, my piece this week is about just that.

Pi Bani said...

Selagi ada hari kita boleh sambut, kita sambut ajelah Kerp oii... ;)

Kak Teh said...

Pi Bani, sorry lama tak menjenguk - terbusy sikit.
Hope all is well with you.

Pi Bani said...

Kak Teh,
I pun terbusy sikit lately ni... tak tau mana nak buat dulu so satu kerja pun belum siap lagi!! Been visiting your blog but baca sekali lalu and tak dan nak ngomen.